Bortsprugna barn.

Verkligen ingen ovanlig händelse. Även en dag som idag med få bagäster när vädret inte var på topp så hände det.
En realtivt lugn mamma kommer till tornet och berättar att hon tappat bort sin 8:årige son. Omkring 10 minuter har hon letat på egen hand innan hon kontaktade oss. Eftersom det var dåligt med livräddarfolk på grund andra händelser så fick LR1 och tornet på egen hand börja leta efter pojken. Tydligen gillade han att fiska krabbor så det fick bli att kolla vägen bort mot stenbryggan i första hand. Men ingen liten krabbfiskare där inte. Så sökningen fortsätter norr om tornet. Men bara efter ett 50-tal meter återfinns pojken välbehållen.
I detta fall använde vi oss inte av någon skallångskedja i och med  att vi hade brist på folk. En skallgångskedja är annars en mycket effektiv teknik att använda sig av när man letar efter bortsprugna barn. I dem flesta fall hittar vi barnen snabbt efter att vi satt igång kedjan.
I dagens fall hade pojken inte gått så långt, men det händer att barnen kan knata ettpar kilometer utan problem. Så om ni ser ett ensamt barn gå längs strandkanten, tveka inte att uppmärksamma oss livräddare om detta.
Vi är alltid tacksamma för allmännhetens hjälp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0